Monday, April 7, 2014

Derbi ranjenih komšija - Panteri protiv Zmajeva


U nedelju 13.4. u 15h na terenu SC Mladost u Pančevu će biti odigran 12. međusobni susret dva velika sportska rivala, domaćih Pantera i beogradskih Plavih Zmajeva. Ovo, može se slobodno reći, pravo sportsko rivalstvo je započeto davne 2007 godine kada se odigrala prva zvanična srpska liga u Američkom Fudbalu, na premijernom meču su se upravo sastali Panteri i Zmajevi, i tada su Zmajevi slavli 34:6 što će se ispostaviti kao najubedljivija pobeda u dosadašnjoj istoriji međusobnih susreta. 


Od tog meča je gotovo svaka utakmica bila potpuno neizvesna do samog kraja uz pregršt lepih poteza, preokreta, jakih udaraca, ali uvek su utakmice ova dva kluba prolazile u krajnje fer i sportskoj atmosferi, upravo zato su odnosi ova dva kluba sjajni već 7 godina. Trenutno, u ukupnom skoru, Panteri imaju jednu pobedu više, odnos je 6:5. Zbog svega navedenog možemo reći da nas očekuje pravi fudbalski spektakl pun emocija.


Ulog u ovoj utakmici je izuzetno veliki jer su obe ekipe platile danak pobedama u CEI interligi, porazima u prvom kolu Sportklub Superlige Srbije zbog velikog broja povređenih igrača. Zmajevi su pretrpeli zasluženi poraz od Imperatora iz Niša, za šta je, pored odličnih Nišlija, jedan od razloga izostanak zbog povrede reprezentativnog RB Marka Bakovića. Pančevo je poraženo od Novi Sad Dukes-a, a na meču je nastupilo bez nekolicine startera zbog povreda. Ekipa koja pobedi ostaje u trci za plej of, i obezbeđuje svoj opstanak u Superligi, dok poraženog čeka grčevita borba za opstanak u elitnom takmičenju. Inače pored uloga u Superligi, ova utakmica se računa i za CEI Interligu.


Povodom ove utakmice za blog Zmajeva su dali izjave jedni od retkih, i dalje aktivnih učesnika prvog derbija OL Srđan Aleksandrović i DB Nemanja Stanić:
"Tim je ušao u pakleni ritam utakmica koji je već ostavio posledice. Protiv naših velikih sportskih rivala na terenu, i prijatelja van njega, već na početku sezone odlučujemo o eventualnom ulasku u plej of i opstanku u elitnom takmičenju. Ulog je ogroman, a tim je spreman da učiniti veliku žrtvu da cilj i ostvari." - OL Srđan Aleksandrović


"Protiv Pančeva je svaki put luda utakmica, uvek i oni i mi ostavimo srce na terenu. Ništa manje ne očekujem ni sada jer odavde nema nazad, naš kredit smo za ovu godinu iskoristili. Sa verom u brata do sebe sve je moguće!" - DB Nemanja Stanić


U narednim danima, ćemo se prisetiti jednog od najupečatljivijih i neizvesnijih komšijskih derbija u kom je nastuplo veliki broj legendi oba kluba.

2 comments:

  1. Hvala na ovakvom postovanju :) Idemo opet onako kako mi to radimo, neizvesno do kraja :)
    Jedan od onih iz 2007. :)

    ReplyDelete
  2. Samo jako i bez povreda, pa da ih odigramo jos puno! :)

    ReplyDelete