Monday, April 28, 2014

Prvi mesec fudbala je prošao



Prvi ciklus sezone 2014 je završen. Plavi Zmajevi su od četiri odigrane utakmice ostvarili nažalost samo jednu pobedu, iako je uz malo sreće mogla biti drastično drugačija situacija. 


Posle prve pobede protiv aktuelnog prvaka Mađarske, ekipe Hurricanes-a, usledio je poraz protiv ekipe Niš Imperatora. 



U sledećem kolu su Zmajevi imali priliku da se iskupe za poraz u meču sa starim prijateljima, ekipom Pančevo Pantera. Nažalost, povreda startnog QB koji je veći deo meča propustio i ispusten interception u poslednjim sekundama meča je zadao vrlo bolan udarac Zmajevima koji su bili nadomak pobede. 



Usledio je ključni meč za kako se ispostavilo opstanak u elitnom takmičenju protiv debitanata u Superligi ekipe Inđija Indiansa. Zmajevi su meč počeli odlično, međutim nekoliko neshvatljivih grešaka su dovele do toga da se u poslednji minut uđe sa zaostatkom od 3 poena. Iako je poslednji drajv Zmajeva bio odličan i vrlo lako se prelazio teren, ponovo dolazi do neshvatljivih grešaka u vidu kazni i fumble-a duboko u polovini Indijanaca. Nažalost ponovo Zmajevi nisu imali sreće i ponovo su zabeležili minimalan poraz.



Nakon ovih utakmica šanse kluba za osvajanje CEI Interlige su realne, dok su šanse za opstanak u Superligi svedene na minimum.

Raspored do kraja sezone je izuzetno težak. Zmajevima za vikend gostuje druga Mađarska ekipa u okviru CEI Interlige, a nedelju dana nakon toga ekipa gostuje neporaženim Vukovima. 




No comments:

Post a Comment