Saturday, March 22, 2014

U sklopu serijala sa predstavljanjem tima za sezonu 2014 dolazimo do poslednje linije odbrane Zmajeva – Defanzivnih bekova! Na rosteru ekipe Plavih Zmajeva se nalaze:

 Valentino Stojiljkovic - Vaci


·    Pozicija: CB
·    Visina: 180cm
·    Težina: 78kg

     Vaci je počeo da se bavi Američkim Fudbalom u ekipi gradskog rivala, da bi nedugo nakon toga, 2009 godine postao član Plavih Zmajeva. U sezoni 2010 postaje starter i važi za jednog od iskusnijih defanzivnih bekova u ekipi. Pored igračke karijere Valentino je zagazio i u trenerske vode prethodne sezone kada je bio trener youth sekcije Plavih Zmajeva.
  
Dušan Ćurčić


·    Pozicija: DB/WR
·    Visina: 184cm
·    Težina: 78kg

Dušan je ponikao u juniorskom pogonu Zmajeva sa kojima je 2008. godine bio vicešampion, a 2009. osvajač juniorske lige. 2010. godine nastupao za juniorsku reprezentaciju Srbije sa kojom je osvojio kvalifikacioni turnir "4 nacije". Za seniorski tim Zmajeva nastupa vec 5 sezona kao startni WR, a od ove sezone pomagace i odbrani na poziciji DB. Tokom svoje dosadasnje igracke karijere neretko je bio i pozicioni trener hvataca. 

Stefan Nikolić - Pop


·    Pozicija: CB
·    Visina: 183cm
·    Težina: 84kg

Stefan je počeo da se bavi fudbalom 2010 godine u Plavim Zmajevima, dok je prvu sezonu odigrao 2011 godine i od tada je starter u odbrani. Nežan ali snažan, ovaj div iz Priboja je okosnica veoma iskusne odbrane Zmajeva koju čini veliki broj igrača koji godinama nastupaju zajedno.

Miroslav Sporin

·    Pozicija: S
·    Visina: 188cm
·    Težina: 90kg

Miroslav je jedan od pionira Američkog Fudbala u Srbiji, ovaj nekadašnji reprezentativac Srbije karijeru započeo u ekipi Vitezova iz Kleka pre 10 godina u kojima je ostavio neizbrisiv trag. Plavim Zmajevima se priključio pre 3 godine i od tada je jedan od ključnih igrača odbrane Plavih Zmajeva.

Momčilo Savić

·    Pozicija: S
·    Visina: 188cm
·    Težina: 85kg

Momčilo je karijeru započeo u ekipi Plavih Zmajeva iz Beograda pre dve sezone. Ranije se bavio borilačkim veštinama, a groznica Američkog Fudbala ga tera da vrlo predano trenira i pokuša da zasluži mesto startera ove sezone.

Marko Pejovski – Peja


·    Pozicija: CB
·    Visina: 170cm
·    Težina: 75kg

Peja je jedan od retkih aktivnih igrača koji je nastupao u prvoj sezoni Zmajeva sa opremom davne 2007 godine, dok je počeo Američkim Fudbalom da se bavi godinu dana pre toga. Od tada je Peja jedan od igrača ekipe na koje se klub u svakom trenutku može osloniti.

Miloš Pejović



·    Pozicija: CB
·    Visina: 183cm
·    Težina: 82kg

Miloš je karijeru započeo u juniorskom pogonu gradskog rivala 2009 godine. Karijeru je nastavio u juniorskom pogonu Pančevo Pantera, da bi dosadašnju seniorsku karijeru proveo u ekipi Gorštaka iz Beograda. Ove godine je pojačao poslednju liniju odbrane ekipe Plavih Zmajeva.

No comments:

Post a Comment