Saturday, March 29, 2014

Zmajevi preokretom pobedili šampiona Mađarske!


Plavi Zmajevi su preokretom u drugom poluvremenu pobedili aktuelnog šampiona Mađarske, ekipu Hurricanes-a iz Budimpešte konačnim rezultatom 17:7 (Poluvreme 7:3 za Hurricanes-e) na terenu SC Lokomotiva u Železniku koji je dom Plavih Zmajeva ove sezone. Posebno treba istaći dominantnu predstavu koju je priredila odbrana Zmajeva koja je napravila čak 5 turnovera (2 INT i 3 FF) i oganičila najbolju Mađarsku ekipu na samo 7 poena, što je najmanji broj poena koju su Hurricanes-i postigli u poslednjih godinu dana!



Utakmica je počela prvim 3&Out nastupom odbrane i drive-om Zmajeva koji je rezultirao FG sa nekih 20ak y, Nakon nekoliko promena poseda i turnovera na obe strane, gde su za Zmajeve ključni igrači bili FS Dušan Ćurčić i SS Luka Armuš sa po jednom presečenom loptom, Mađarska ekipa ipak dolazi do poentiranja preko RB Varge posle fumble-a napada Zmajeva. Tako da se na poluvreme otišlo sa rezultatom 7:3 za goste iz Mađarske.



Drugo poluvreme je počelo sa fenomenalnim trčanjima reprezentativnog RB-a Zmajeva Marka Bakovića, koji je čitavu utakmicu dominirao i osvojio preko 100y trčanjem, koje je rezultovalo TD sredinom treće četvrtine. Posle promašenog Extra poena rezultat je glasio 9:7 za Zmajeve. 



Veoma napetu utakmicu je kontrolisala DL Zmajeva gde su se posebno istakli DT Uroš Vuković sekovima, kao i DE Aleksandar Janjić koji je jedini drive Mađarskog Šampiona  koji je pretio sa se završi poenima zaustavio fenomenalnim isforsiranim fumble-om pri trčanju QB Hurricanes-a. Nedugo zatim je usledio najlepši potez na utakmici kada je WR Željko Novak uhvatio sjajan pas QB-a Lazara Sporina za TD od 80y. Rezultat posle neuspešnog pretvaranja za 2 poena je glasio 15:7. Pored Novaka od hvatača se istakao i Nikola Pjanović sa nekoliko uhvaćenih dugih pasova.



Tačku na utakmicu je stavio ranije pominjani sjajni DE Aleksandar Janjić koji je napravio Safety i time postavio konačan rezultat 17:7 za beogradske Plave Zmajeve.




Plavi Zmajevi nemaju pono vremena za odmor  jer ih već sledećeg vikenda očekuje premijerna utakmica u SportKlub Superligi Srbije! Inače je bitno napomenuti da su danas sve srpske ekipe dominirale, pobede su pored Plavih Zmajeva ostvarili i gradski rivali Vukovi, kao i Pančevo Panteri nad druge dve Mađarske ekipe, kao i ekipa Legionara iz Sremske Mitrovice koja je savladala na gostovanju najbolju Hrvatsku ekipu.



Zmajevi žele da se ovom prilikom još jednom zahvale ljudima iz SC Lokomotiva na velikoj pomoći proteklih meseci, kao i ekipi iz Tropical Studia koja je uradila fenomenalan posao promotivnim spotom za klub koji, ako već niste možete pogledati na sledećoj adresi:

https://www.youtube.com/watch?v=tBBeRHx7tlk&feature=youtu.be

Inace kompletnu galeriju slika možete pogledati na strani našeg velikog prijatelja kluba Jean-Francois Nicollet-a:

http://www.facebook.com/JFNfoto

No comments:

Post a Comment