Monday, March 24, 2014

Upoznajte Zmajeve - RB&QB!


Nakon završenog predstavljanja odbrane Plavih Zmajeva prelazimo na predstavljanje napadača Plavih Zmajeva u sezoni 2014! Počinjemo sa udarnom pesnicom tima trkačima, a nastavljamo sa predvodnicima napada quarterback-ovima.

Marko Baković – Bak


·         Pozicija: RB
·         Visina: 180cm
·         Težina: 86kg
Popularni Bak je godinama najbolji ofanzivni igrač ekipe i trenutno jedan od najboljih srpskih raningbekova. Karijeru je započeo 2007 godine u Juniorima Plavih Zmajeva, da bi 2009 osvojio juniorski Šampionat Srbije. Standardni je reprezentativac Srbije još od juniorske selekcije sa kojom se 2010 plasirao na Evropsko Prvenstvo, dok je u kvalifikacijama postigao po TD na svakoj utakmici. Reprezentativnu karijeru nastavlja 2012 godina kada kao standardni reprezentativac osvaja Evropsko Prvenstvo C grupe, dok je naredne godine nastupao na Evropskom Prvenstvu B grupe.

Nemanja Stanić – Rile


·         Pozicija: RB/DB
·         Visina: 175cm
·         Težina: 78kg
Rile je srce ove ekipe, a inače je I jedan od prvih članova Plavih Zmajeva, čiji je član gotovo od osnivanja, davne 2004 godine. Dugogodišnji kapiten i svojevremeno reprezentativac Srbije je veći deo svoje karijere proveo u poslednjoj liniji odbrane Plavih Zmajeva, dok je pre nekoliko sezona počeo da igra i u napadu sa velikim uspehom.

Nebojša Eraković




·         Pozicija: RB
·         Visina: 186cm
·         Težina: 91kg
Nebojša je karijeru započeo u juniorskom pogonu gradskog rivala 2007 godine, sa kojima je osvojio juniorsku ligu 2008. Nakon pomenute sezone potom prelazi u Plave Zmajeve sa kojima osvaja juniorsku ligu 2009 godine, i od tada je standardni prvotimac Plavih Zmajeva.

Nikola Obrenović


·         Pozicija: RB
·         Visina: 170cm
·         Težina: 70kg
Nikola je počeo da se bavi fudbalom prošle godine, za Plave Zmajeve je odigrao prethodnu youth sezonu. Jedini je igrač iz youth selekcije koji je uspeo da se izbori za mesto u prvom timu Plavih Zmajeva, i nastupaće ove sezone rame uz rame sa daleko starijim i iskusnijim igračima u Sportklub Superligi Srbije i CEI Interligi.  

Nikola Savić


·         Pozicija: RB
·         Visina: 156cm
·         Težina: 70kg
Nikola je, kao i Nebojša, karijeru započeo u juniorskom pogonu gradskog rivala iste 2007 godine. Osvajač je juniorskog Šampionata Srbije 2008 i 2009 godine. Nakon pomenute sezone pravi kraću pauzu i ove sezone se ponovo vraća u ekipu Plavih Zamjeva.

Lazar Sporin


·         Pozicija: QB
·         Visina: 187cm
·         Težina: 90kg
Lazar je, zajedno sa bratom Miroslavom o kome je bilo reči ranije, jedan od pionira Američkog Fudbala u Srbiji. Fudbalom se bavi od 2004 godine kada je nastupao za ekipu Vitezova iz Kleka, sa kojima je ostvario brojne uspehe. 2012 godine dolazi u ekipu Plavih Zmajeva da predvodi napad. Prethodne sezone je nastupao za ekipu St. Pauli Buccaneers, a ove godine se vratio u Plave Zmajeve i predstavlja jedno od najvećih pojačanja ekipi.

Danilo Antić


·         Pozicija: QB
·         Visina: 180cm
·         Težina: 80kg
Danilo je dugi niz godina u Američkom Fudbalu u Srbiji. Nastupao je za ekipu iz Sombora, juniore Beogradskih Vukova, da bi na nagovor brata Miloša, koji je inače ostavio neizbrisiv trag u Zmajevima, karijeru pre nekoliko godina nastavio u Plavim Zmajevima. Inicijalno je igrao na poziciji FS, a od pre dve sezone igra na poziciji QB.

No comments:

Post a Comment